SHARE:

Puhujat

Tässä esittely konferenssin esiintyjästä. Lisää esittelyjä englanniksi täällä. Ohjelman löytyy täältä.

Paul
Bradshaw

Mediakonsultti, kouluttaja, puhuja ja kirjoittaja. DataDrivenJournalism.net, City University London, Birmingham City University ja Onlinejournalismblog.
TWITTER

Helena
Bengtsson

Sanomalehti Guardianin Data Projects –tiimin toimittaja.
TWITTER

Nicolas
Kaiser-Bril

Journalism++ -start-upin toimitusjohtaja. Yritys ”saattaa uutistoimituksia dataverkkoon”.
WWW / TWITTER

Henk
van Ess

Hollantilainen nettiguru Henk van Ess on erikoistunut jäljittämään ihmisiä sosiaalisessa mediassa. van Ess on auttanut lukuisia mediataloja uutisskuupeissa. Hän esiintyy harvoin konferensseissa, joten nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus oppia netin vainukoiran salaiset vinkit.
LINKEDIN

Mostafa
Schurmann

Ruotsalainen entinen poliisi Mostafa Schurmann on mediatalojen käyttämä journalistien turvallisuuden asiantuntija. Tällä hetkellä hänen työnantajansa on SVT eli Ruotsin Yleisradio.
Schurmann on ratkonut eri puolilla maailmaa vaikeita tilanteita, joissa toimittajien turvallisuus on ollut uhattuna. Tutki!2016 -konferenssissa hän kertoo kokemuksistaan ja antaa ohjeita muun muassa siitä, miten toimittaja voi suojautua vihapuheelta.

Miranda
Patrucic

Organized Crime and Corruption Reporting Project (occrp.org). Tutkiva toimittaja, Sarajevo.
Miranda johtaa tutkivan journalismin keskuksen OCCRP:n paikallista toimintaa vastuualueinaan Keski-Aasia, Balkan ja Kaukasia. Hän on mm. paljastanut TeliaSoneran ja muiden telealan yritysten miljardilahjuksia Uzbekistanissa ja Azerbaidzanissa. Miranda palkittiin äskettäin Global Shining Light Awardilla parhaasta kansainvälisestä tutkivasta jutusta, joka käsitteli Montenegron mafiamaista presidenttiperhettä, jolla on kytköksiä kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Miranda on opettanut satoja toimittajia ympäri maailmaa jäljittämään ihmisiä ja yrityksiä sekä paljastamaan korruptiota ja järjestäytynyttä rikollisuutta.

Susanna
Reinboth

Susanna Reinboth on Helsingin Sanomien kokenut oikeustoimittaja. Hänet on palkittu tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnolla Helsingin huumepoliisin päällikköön liittyvästä tutkimustyöstä. Vuonna 2008 hänet palkittiin Vuoden journalistina Bonnierin suurella journalistipalkinnolla.
TWITTER

Juha
Kauppinen

Juha Kauppinen on palkittu freelancer-toimittaja, joka on erikoistunut tutkivaan journalismiin. Kauppinen tunnetaan ympäristöä koskevista jutuistaan, erityisesti Talvivaaran kaivosta koskevista paljastuksistaan. Keväällä häneltä ilmestyy teos Talvivaaran vangit.
TWITTER

Annina
Vainio

Annina Vainio on osuuskunta Sarkamedian journalisti ja perustajajäsen. Tamperelainen Vainio on kirjoittanut työryhmien jäsenenä kaksi tietokirjaa tutkivan journalismin metodein. Wahlroos – Epävirallinen elämäkerta (Into 2013) pääsi Lumilapio-ehdokkaaksi vuonna 2013, ja Marimekko – Suuria kuvioita (Into 2015) oli ehdolla Tieto-Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2015.

Tuomo
Pietiläinen

Tuomo Pietiläinen on Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja, jonka mielestä tutkiva journalismi on asenne ja metodi. Klassinen ohje follow the money vei Pietiläisen viimeksi Portugaliin, jossa kolme vuorineuvosta ja parikymmentä muuta yritysjohtajaa voivat halutessaan nostaa eläkkeensä verovapaana. Pietiläisen juttu on ehdolla Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon saajaksi keväällä 2016.
TWITTER

Jussi
Haara

Jussi Haara on asianajaja, joka on erikoistunut sananvapauden ja muiden perusoikeuksien käyttöön liittyviin asioihin. Hän on tullut tutuksi myös tutkivan journalismin juridisten pulmien kanssa avustaessaan suomalaisia mediataloja.

Katja
Kuokkanen

Katja Kuokkanen on Helsingin Sanomien toimittaja, joka soveltaa tutkivan journalismin metodeja kiireisessä uutistyössä. Paraikaa Kuokkanen työskentelee HS:n sunnuntaitoimituksessa. Hän on opiskellut tutkivaa journalismia myös Columbian yliopistossa New Yorkissa. Kuokkanen on Tutkivan journalismin yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja


... sekä mm. Bastian Obermayer, Simon Rogers, Jan Willem Tulp, Jens Finnäs, Juha Nurmi, Esa Mäkinen, Teemo Tebest, Reijo Sund, Nicholas Diakopoulos, UNSECON Katja Frostell & Reeta Pöyhtäri sekä Dan Russell (esittelyt englanniksi).